Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Jak na kokos

0.0
Jak na kokos

Potřebné ingredience

Kokos, kladívko, kruhový šroubovák, trouba

Postup přípravy

Od té doby, co jsem objevila na stránkách časopisu Apetit postup, jak na zralý kokos, nepoužívám sáčkovaný sušený. Takže, jak na něj? Do kokosu uděláme dvě dírky a zbavíme jej mléka. Do rozpálení trouby na 250 stupnů dáme kokos a necháme ho v ní 15 minut. Po dobu 15ti minut by měl kokos prasknout. Kokos opatrně vytáhneme a necháme jej vychladnout. Po vychladnutí ořech oloupeme a je hotovo :-))) Blíží se Vánoce a strouhaného kokosu bude nedostatek, tak snad se vám postup, jak se dostat do kokosu bude hodit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

li.za.rd 29. 10. 2011, 20:30
A strouháte ho na struhedle a necháne usušit? Nebo do pečiva používáte ten "mokrý"?
emotikona 30. 10. 2011, 7:56
@li.za.rd Dobrý den, ano. Strouhám na struhadle. Do sladkého pečiva dávám mokrý a zbytek nechám okorat, zabalím ho do alobalu a šup s ním do mrazáku. Můžete jej taky nastrouhat, nechat na topení, nebo troubě usušit a uskladnit nejlépe do skla. Bacha. Musí být opravdu dobře prosušený, aby v nádobě nesplesnivěl.
li.za.rd 30. 10. 2011, 13:55
@emotikona Děkuji (L)
emotikona 31. 10. 2011, 8:56
@li.za.rd Paní Mariko, ještě jsem zapomněla, že se tmavá strana po ořechu musí okrájet nožem, nebo škrabkou na brambory.
alfleila 29. 10. 2011, 16:25
Skvělý nápad! Není nad čerstvý kokos (Y) Děkujeme za sdílení!
emotikona 30. 10. 2011, 7:57
@alfleila Není zač. Kdo by řekl, že dostat se k čerstvému kokosu bude tak jednoduché! :-)))

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie