(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Jak na kokos
Potřebné ingredience
Kokos, kladívko, kruhový šroubovák, trouba
Postup přípravy
Od té doby, co jsem objevila na stránkách časopisu Apetit postup, jak na zralý kokos, nepoužívám sáčkovaný sušený. Takže, jak na něj? Do kokosu uděláme dvě dírky a zbavíme jej mléka. Do rozpálení trouby na 250 stupnů dáme kokos a necháme ho v ní 15 minut. Po dobu 15ti minut by měl kokos prasknout. Kokos opatrně vytáhneme a necháme jej vychladnout. Po vychladnutí ořech oloupeme a je hotovo :-))) Blíží se Vánoce a strouhaného kokosu bude nedostatek, tak snad se vám postup, jak se dostat do kokosu bude hodit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
li.za.rd
(upraveno)
29. 10. 2011, 20:30
A strouháte ho na struhedle a necháne usušit? Nebo do pečiva používáte ten "mokrý"?
emotikona
(upraveno)
30. 10. 2011, 7:56
@li.za.rd
Dobrý den, ano. Strouhám na struhadle. Do sladkého pečiva dávám mokrý a zbytek nechám okorat, zabalím ho do alobalu a šup s ním do mrazáku. Můžete jej taky nastrouhat, nechat na topení, nebo troubě usušit a uskladnit nejlépe do skla. Bacha. Musí být opravdu dobře prosušený, aby v nádobě nesplesnivěl.
li.za.rd
(upraveno)
30. 10. 2011, 13:55
@emotikona
Děkuji
emotikona
(upraveno)
31. 10. 2011, 8:56
@li.za.rd
Paní Mariko, ještě jsem zapomněla, že se tmavá strana po ořechu musí okrájet nožem, nebo škrabkou na brambory.
alfleila
(upraveno)
29. 10. 2011, 16:25
Skvělý nápad! Není nad čerstvý kokos Děkujeme za sdílení!
emotikona
(upraveno)
30. 10. 2011, 7:57
@alfleila
Není zač. Kdo by řekl, že dostat se k čerstvému kokosu bude tak jednoduché! ))